Venus Hill

Korte Bio

Bio
De ska-crossoverband Venus Hill, krijgt vanaf hun eerste optreden veel lovende recensies; “Venus Hill, de leukste SKA band van Amsterdam”, “Een ware megaband is het nieuwe talent van de week. En met hun muziek kun je vrolijk de zomer in” (ongekendtalend.nl – mei 2003), “Venus Hill is een band die door de eigen draai een afwisselende en aanstekelijke set neerzet en met tien personen op het podium zal het zowel daar als in de zaal een feest worden” (n.a.v. hun derde optreden – LiveXS). Ze worden regelmatig gefilmd en uitgezonden op radio en TV. Met als hoogtepunten; VARA ‘FF wat anders’ (2000), en een finale plaats in de BUZZ AWARDS op 3FM (2002). De vele succesvolle optredens op veelal uitverkochte nationale en internationale festivals, poppodia en jongerencentra zijn het bewijs dat Venus Hill een zeer breed publiek aanspreekt. Dit heeft geleid tot grote hoogtepunten: Afsluiter India-tent op LOWLANDS (zie foto ‘10 jaar LOWLANDS’ boek), Heineken Skank Party (Melkweg), Paasrock, Maasboulevardfestival, Atmosphere Open Air Festival, City-A-Live (Melkweg), Internationaal Ska reggae-festival Skankin@Skarneval festival te Vaals (DL,NL,BE) , Atlantis, en Access 2Amsterdam.

Venus Hill vierde in 2004: hun 100ste optreden als afsluiter op een Skafestival in de Melkweg en stonden o.a. op Oerol, Food and Faces, Landjuweel en het Bevrijdingsfestival op het Museumplein.Zij hebben 3 tracks opgenomen voor een split-CD ‘4 of a kind’ met de Duitse bands ‘The Skatoons’ ‘The Baboonz’ en de Italiaanse ‘Club99’ .
Deze is in juli 2005 in Duitsland uitkomen op CD via MAD BUTCHER RECORDS. Naast hun demo (1999), het CD debuut ‘Whatever!’ (2002) die ze in een volle melkweg (zie flyer) presenteerden en hun single ‘Venus Hill’ (2003), zijn er talloze internationale verzamel CD’s, waardoor men ook in Frankrijk, Rusland, Tsjecho-Slowakije en Duitsland de muziek van Venus Hill kan beluisteren.
Dit heeft tot gevolg dat Venus Hill zeer enthousiast is ontvangen op hun German tour 2003 en ook in 2005 zijn ze weer teruggevraagd. Daarnaast op de valreep nog het Artquake Festival, Swjaampop festival, Last Minute Summer Event Festival in Den Helder & ter afsluiting nog enkele optredens met de Selecter.

In 2005 wordt er duidelijk een verschillende visie merkbaar in de band. Er lijkt een tweedeling te ontstaan. Na de German Tour 2005 besluiten ze te splitsen. Op zoek naar muzikanten die weer met de neuzen dezelfde kant op staan. Met liefde en lol wekelijks samen eigen muziek maken met een team waarmee het muzikaal goed klikt. Al vrij snel in 2006 vinden ze de ritme sectie in Joris (drummer), Nico (bassist o.a Boter ska en eieren & Mark Foggo) en Kees (Boter Ska en Eieren & Mr Review) en die naast Sax ook keyboard en Hammond oppakt en samen schrijven ze mee. De focus is minder op optreden. Toch is spelen als headliner op Lentepop in Gouda een van de super festivals uit 2006 met Vurige Tongen en Zomaarpop, ook doen ze nu België voor het eerst aan en worden ook daar teruggevraagd op festivals. Skanky’lil boekt ze op het Internationale Skanky’lil ska festival in 013 in Tiburg in 2007 en de reacties zijn enthousiast. Spelen met Mark Foggo was ook een feest. Eind 2007 hebben zij hun 10 jarig bestaan gevierd met alle bandleden van de afgelopen 10 jaar op het podium om gezamenlijk een superfeest te bouwen!

Met veel tijd om te werken aan nieuw materiaal en met de komst van Bente op zang (in 2009) en Roosje (2012, o.a. Monty Pagan) op zang en sax gaan ze nu langzaam de podia weer op. Ze spelen o.a. op: Move ya feet in Aacken (DL), Onwijsfestival, Dijkfest festival en het Over de Top festival. De focus is nog steeds meer op nummers schrijven dan optreden. Hun nieuwste zangeressen Bente en Roosje zijn een geweldige aanwinst en beginnen vrij snel ook te schrijven. De steady ritme sectie nu bijna 10 jaar met Stefan Nico en Joris Kees voelt goed, Roosje speelt sax en neemt met Bente en Karolien de vocalen voor haar rekening en ze kunnen weer driestemmig zingen. In 2013 en 2015 vinden ze Femke en Liesbeth (Skarabeez en Shoarmageddon) op sax die tot slot samen met Roosje en Kees de blazerssectie voor hun rekening nemen.

Het is inmiddels 2016 en met 4 mannen en 5 vrouwen, en zo weer 3 zang 4 blazers en een 4 koppige ritme sectie, kan Venus Hill zichzelf weer een voltallige band noemen. Veel nieuwe nummers worden er gemaakt en ze werken dan nu eindelijk toe naar opnames. Ze kunnen niet wachten het nieuwe materiaal los te laten op het publiek! Zorg dat je erbij bent! Dus als je een podium weet. Ze komen graag spelen! Ze zijn er klaar voor!
Line up:
Vocals: Karolien Bente en Roosje Hill
Horns: Roosje, Femke, Liesbeth en Kees Hill (sax)
Rythm section: Kees Hill (keyboard & hammond), Stefan Hill (guitar), Joris Hill (drums), Nico Hill (bass)
Lees meer over de bandmembers
Foto bovenaan: 26-8-2000 Lowlands: Johannes Abeling ; Foto links 25-03-2016 de Duyker: Marc van de Maas