Venus Hill

News 2002

Written on December 31, 2002   By   in news 2002, Nieuws

November 2002

MET BAD MANNERS IN PATRONAAT – MUZIEKFABRIEK – KIDS


Inmiddels hebben we weer allerlei feestjes achter de rug.

Met Bad manners was leuk in de Patronaat. Door de storm was het even zoeken hoe we Amsterdam uitkwamen, maar we waren op tijd! Het optreden wordt “life” in Haarlem op de radio uitgezonden.

De Muziekfabriek (foto’s) was uitverkocht, 1100 kaarten

Het was een succesvol feest, De packages zijn erg gezellig
met de Hardheid en Son of Blob, we zijn van plan om
volgend jaar nog een paar optredens samen te doen. Leuk.


Verder kunnen we vertellen dat zowel Ted als Lalaine bevallen zijn!! Ted heeft een dochter Ricky, en Lalaine heeft een dochter Lalaine Inda!!!!!!!!!!!! We hebben besloten dat samen met de dochter Kika van voormalig drummer Robin deze 3 dames samen maar moeten gaan zingen later !! 🙂

September 2002

BUZZ AWARD – ATLANTIS – RADIO INTERVIEW – 3 STEPS BEYOND – DUITSE REVIEW

1 SEPTEMBER VENUS HILL BUZZ AWARD op 3FM
1 september doen we mee aan de BUZZ award op 3 fm (zondag tussen 6 en 8) Dat betekent dat we meedoen met het nummer “Sorry” Deze wordt dan gedraaid. Het nummer is ook te beluisteren op internet op de site van BUZZ En mensen kunnen dan stemmen op ons, of een andere band, welke weet ik nog niet. buZz de finale is 1 september vind je ons leuk, stem dan op ons!!!!!

ATLANTIS + RADIO INTERVIEW 1 september spelen we op het Atlantis festival in Roozendaal (foto), daarnaast worden we dus uitgezonden op 3 fm en zullen mobiel worden gebeld voor een interview tussen 18.30 en 19.00

We spelen binnenkort weer in de Winston: 6 september, gezellig (flyer)!

THREE STEPS BEYOND!! Na de Melkweg 13 april 2002 waar de Max gewoon vol was om het feestje bij te wonen van Son of Blob , de Hardheid en Venus Hill, die alledrie hun cd presenteerden gaan we onder het mom van Three steps beyond samen met de Crawl dj’s in het najaar verder met deze package! Na drie te gekke optredens met nog een te gekke slotact waarin 30 man op het podium staan! Alvast
het Kasteel in Alphen 21 spetember, Donkey Shot Heemskerk 5 okt en de Buk Buk in Heilo 23 november staan op het programma!

Info Three steps Beyond

Duitse CD review Venus Hill Whatever Www.venushill.net – CD

Der selbstproduzierte Erstling der elf Holländer liefert uns Crossover-Ska, der endlich einmal wieder beweist, daß es dieses Genre zurecht gibt. Hier wird so fröhlich zwischen Ska, Metal, Rock, Reggae gependelt, daß dem Hörer nur Spaß haben übrigbleibt. Markenzeichen der Band sind neben den hervorragenden Bläsern die drei (!) Sängerinnen, die sich mal abwechseln, mal in feinster Ska-Rocksteady-Tradition dreistimmige Refrains singen, die nicht mehr aus dem Kopf zu kriegen sind. Wer die Chance hat, diese Band einmal live zu sehen, sollte dies unbedingt tun. Einziger Wermutstropfen ist hier die geldbedingte Kürze der CD, denn es befinden sich lediglich acht Stücke darauf. Aber es sollte sich mit einem so überzeugenden Debut schnell ein Label gefunden haben. Nicht verbiegen lassen!
Flo Rating: 13.10.2002
Van de 10 sterren kregen we er 9!!!

Juli 2002

FOTO LOWLANDSBOEK-ESTHER GEVONDEN EN ROGIER VALT IN

We staan in het boek 10 jaar Lowlands!!!
Met een mooie
grote foto gemaakt
door:
Johannes Abeling!!

We hebben Esther gevonden die Lalaine vervangt!! Inmiddels ook al mee opgetreden in Nieuw Schoonebeek en Nijmegen!! Dat gaat goed!

Onze Lalaine vertrekt bijna met haar kersverse husband naar Azie, ze is 19 juli getrouwd! En er komt een klein Lalaintje in het najaar en er is ook een klein Tedje op komst! Verder hebben we Rogier gevonden die ons als invaller als bassist komt versterken, ook hij heeft al met ons gespeeld in Nieuw Schonebeek 29 juni!

Mei 2002

OPTREDENS OP KOMST – LALAINE GAAT EMIGREREN

Er zijn weer leuke optredens op komst!! (in Vlaardingen, Noord Schoonebeek, Den Haag, Nijmegen en Roosendaal)

Verder nog een aantal bandveranderingen!

GEZOCHT!! !! Shock! Onze mooie Filipijnse Lalaine gaat in het najaar emigreren naar Azie. We gaan haar natuurlijk vreselijk missen en willen haar het liefst vastbinden zodat ze niet weg kan 🙂 Maar we zullen het toch moeten accepteren. We zijn dus bezig met onze zoektocht naar een goeie zangeres ter vervanging…. met zowel Lead een lekkere stem die lekker kan uithalen, maar ook goed in samenzingen (driestemmig) Er zijn al een aantal geinteresseerde leuke dames, mocht je nog zelf denken, dat ben ik!! Mail of bel ons dan heel snel, de audities lopen nu…..

April 2002

3 DUBBELE CD PRESENTATIE – NIEUWE GELUIDSMAN

EN EINDELIJK IS HET ZOVER!!!!!!!!!!! De cd wordt gedrukt! 13 APRIL HOUDEN WE DAN OOK EEN DRIEDUBBELE CD PRESENTATIE!! IN DE MELKWEG, OUDE ZAAL!!

HARDHEID – SON OF BLOB – VENUS HILL

Het wordt een bijzondere avond!! met een bijzondere afsluiting kan ik je wel vertellen! EN DE CRAWL DJ’S KOMEN DRAAIEN!! Genoeg reden om te komen op deze ska avond!!!! We gaan een lekker feessie bouwen!!

Zaal open 20.30, aanvang 21.00 !! Wees op tijd!

Enkele aankondigingen o.a. :

Nrc handelsblad 4 april 2002: VOORKEUR MUZIEK NL-ska Na de aanstekeleijke concerten van Def P & The Beatbusters en de heruitgave van het complete cd-oeuvre van The Specials lijkt er een nieuwe ska-revival in de lucht te hangen. De jonge Nederlandse skabands Venus Hill, De Hardheid en Son Of Blob betuigen hun liefde voor de ska. 13 april Melkweg, zone 5300Amsterdam

Uitkrant nummer 8 2002: Een avond in de Melkweg. Gesterkt door een hap & drankje in de Melkweg kun je op 13 april de nieuwe lichting ska-bands beluisteren. Met onder andere Son of Blob, de Hardheid en Venus Hill (foto)

Check Amsterdams Stadsblad (foto) aanstaande woensdag 10 april 🙂 En er stonden o.a. recencies in de Fret en Live XS en Zone 5700 (rechts)! Nieuwe Geluidsmannen gevonden !!

Norman was sinds april 2000 tot oktober 2001 onze steun en toeverlaat als geluidstechnicus. Hij was er altijd en we hebben veel met hem meegemaakt. Helaas heeft hij het nu te druk met Cheezy Victims. Wij hebben een nieuwe geluidsman gevonden !! Of eigenlijk heeft hij ons gevonden! Bill komt ons geluid doen!!! Zijn we heel erg blij mee 🙂 🙂

Maart 2002

BENEFIET HONGARIJE MET DE HARDHEID

o.a. 9 maart spelen we op een benefiet in Schoonhoven voor Hongarije
De Hardheid speelt ook!!
Er werd flink gecrowdsurfd!! Onze eerste try out met nieuwe drummer Brian was een succes!
We gaan er weer tegenaan dit jaar!
Leuk om alvast met de Hardheid te spelen!

Februari 2002

BRIAN

BRIAN!!!
Goed nieuws is dat we een nieuwe drummer hebben gevonden:

Brian genaamd! Hij heeft in razend tempo materiaal ingestudeerd.

De kennismaking met hem zal snel zijn want we gaan snel met hem optreden.

Er zijn weer optredens op komst!!

Januari 2002

ROBIN

Onze vriend en drummer Robin heeft besloten te stoppen met Venus Hill. Het was even flink schrikken. Hij is al bij ons vanaf bijna het begin. Helaas valt het voor hem niet meer te combineren. Samen met hem hebben we ons ontwikkeld tot wat we nu zijn. Het is erg jammer dat hij er geen ruimte meer voor heeft, maar wel heel begrijpelijk. Dat hoort bij het leven. We hebben wel een enorm leuke tijd met hem gewerkt en heel veel lol met hem gehad. We zullen hem vreselijk missen in de band.