Venus Hill

News 2003

Written on December 31, 2003   By   in news 2003, Nieuws

November 2003

RODOLFO’S 25 JAAR- SKA IN RUIGOORD – CD SINGLE

Ook komt er een feest in Melkweg van Roldolfo’s!!
ter ere van hun 25 jarig bestaan!
Bands: Mad Sin – Human Alert – Sellfish – Beyond 93 – Venus Hill – 88 Circles above – Cancelled – the Felchers – Crazy white sean Venus Hill 22.35-23.15

SKA IN RUIGOORD
Het wordt een nacht skanken met Venus Hill en Crawl Dj’s!!!
DJ Melodian en DJ Reggae Dandy
De avond is genaamd SKA-Lectric
Verheugd kunnen we melden dat De Hardheid ook komt spelen en ROLF komt de avond vrolijk inluiden!

Het is een speciale avond:
Sylvia gaat 3 maanden naar Australie, dit is de laatste keer voorlopig met Syl
en……..we presenteren onze CD single !!!
Sander DR SNOL heeft hem afgemixt en gemasterd. En vrijdag is hij uit de fabriek gekomen, dus net op tijd af!
En…..Stefan heeft een nieuwe gitaar; naast zijn flying V’s nu een Hamer explorer met vlammen!
Echt een geile gitaar! Hij heeft hem uit amerika laten overkomen en zal erop spelen in Ruigoord.

30-11
RUIGOORD was te gek!!
Goeie avond met goed publiek!!
Te gekke sfeer, goed gevulde zaal, toffe bands en tot laat geskankt.
Wilde de dj’s nog bedanken voor hun lekkere plaatjes!
En natuurlijk de Hardheid en ROLF voor hun lekkere muziek!
Wij zijn erg laat maar tevreden ons bed ingerold.
Dat was een goed feest.
We gaan nu even flink werken aan materiaal en komen snel weer spelen!!!
Iedereen een goed nieuw jaar gewenst!!
Er komen optredens aan! En binnen afzienbare tijd komt er een auditiedag voor een toetsenist en of gitarist (zie onderaan blz voor meer info)

SYLVIA gaat dus voor 3 maanden naar Australie. Ze zal half maart 2004 weer in Nederland zijn. 29 November was het laatste optreden voor haar vertrek. Wij zullen haar natuurlijk hardstikke missen als zij aan het touren is door Australie in hun bus genaamd “Julie”

Heb nog een recencie gevonden van Bas Verbeek; n.a.v. Goes het Beest (najaar 2003):
“Dan wederom iets compleet anders, in pak gestoken muzikanten waarvan drie blazers en drie zangeressen komen een potje skagezelligheid brengen. En wel onder de onkuise naam Venus Hill. De gitarist valt op, hij bespeelt namelijk een flying V-gitaar, in een skaband… Dat blijkt een reden te hebben, want als Venus Hill feestelijk aan het skanken is, waait er opeens een metalriff doorheen en wordt het rocken. Het publiek gaat er compleet op los. En terecht, want met drie supervocalisten en een goede blazerssectie zijn ze op en top. De metalriffs en -solo’s zijn geniaal gecombineerd met ska. Skanken en moshpitten in ÊÊn”

http://www.basverbeek.nl/reviews/tbeestontwaakt03.htm

September/oktober 2003

‘T BEEST ONTWAAKT IN GOES – SPELEN MET MET RUDE RICH- DUITSLAND TOUR

Naar Goes 13 sept, eindelijk een keer naar Zeeland! En met Rude Rich Feestje in Culemborg op de 20 ste! Zie op de site van C-zone:
C-zone.nl 2003
Pictues of Venus Hill & Rude Rich – Theater de Fransche School

Oktober En dan naar Duitsland! Hebben we veel zin in natuurlijk! Via dj Vogel die voor ons aan het boeken geslagen is.
We gaan naar
Aachen (Wild Rover)
Berlijn (Thommy Weisbeckerhaus)
Rostock (Interclub)
Braunschweig Burundi Black.

Duitsland tour was te gek. Er staat een tourverslag
onder reviews!! We hebben een waanzinnige week gehad.
We wilden eigenlijk niet meer naar huis.

Een ding weten we zeker, dit willen we vaker doen!
In Rostock troffen we ons logo op de gevel aan (zie foto!)
We zijn gesteund dmv toursupport door het popinstituut

Juni/juli/aug 2003

AMUSE – SINGLE – ZOMERFEESTEN – ARTQUAKE – TEXEL

Juni: Amuse feest!!

Juli: Aan de single wordt hard gewerkt. Onderstussen hebben we weer leuke optredens gehad, ondanks tien man met allemaal vakanties.

In Nijmegen was het prachtig weer! Het leek wat rustiger
dan vorig jaar. Hoogtepunt was dat Lalaine ons kwam
verrassen,
stiekem eerder naar Nederland komen voor vakantie en ons komen bekijken! Ze heeft nog een nummer mee gezongen! Nu zit ze weer in Indonesie. Tof dat ze effe langskwam!

Aug: Op Artquake was het erg gezellig. Tof Festival met erg leuk publiek en een toffe backstage. zie PICS* coming up

Op Texel hebben we een record aan speeltijd gemaakt, op zaterdag tussen half 11 en 03.00 gespeeld (wel met pauzes:), aan de reacties te merken vond het publiek het net zo gezellig als wij.

We speelden op het Tropical Festival een weekend. Nog door de slufter gebanjerd met de band. Erg lekker weekend gehad! PICS* coming up

April/Mei 2003

TALENT VAN DE WEEK – SINGLE OPNAMES – INTERNATIONALE VERZAMELCD’S

We hebben zelf even een korte break, maar zijn binnenkort weer overal en nergens te zien. Te beginnen bij Scum in Katwijk (29 april) en Nirwana te Dronten (10 mei). Laters..

Heb je het gezien, we zijn talent van de week op www.ongekendtalend.nl (mei 2003): Een ware megaband (tien leden!) is het nieuwe talent van de week. En met hun muziek kun je vrolijk de zomer in: Venus Hill brengt een originele en vrolijke mix van Ska en Rock.

venus hill @ www.ongekendtalent.nl

In het weekend van 30 mei zijn we de studio in gegaan om een single op te nemen ! We hebben dont stop caring, live now en tumbling opgenomen! In studio Steelworks (Purmerend) met Fred Mantel. Als je een studio zoekt, echt een aanrader. naast dat het erg gezellig was hebben we erg goed en relaxt met Fred gewerkt.
http://steelworks.nl/

Verder verschijnen we nogmaals op een Duitse verzamel en ook op Tjechische verzamel cd.

Maart 2003

3 STEPS BEYOND – FANSITES

Maart: P60 3 steps beyond

Fansites

Sinds eind vorig jaar hebben we een grote fan die fansites heeft opgezet. Hij heet Spike en volgt ons op de voet. We hebben hem nu ook in levende lijve ontmoet in Noord Scharwoude. Hij heeft een verslag geschreven van zijn avontuur. Hij heeft onze avond goedgemaakt want het viel die avond tegen, laten we zeggen dat veel mensen een hele leuke avond hebben gemist.

Dit zijn zijn fansites: World-of-venus-hill
Spike’s Venus Hill world

Februari 2003

N201 – SKANKING @ SKARNAVAL – DUITSLAND TOUR

Feb: N201 rockte weer lekker, publiek is daar te gek.

Skankin@Skarneval 2003 internationaal SKA REGGAE FESTIVAL in Vaals. samen met de Dill brothers (B) en de Quicksteps (DL) en the Incredible Derrick (DL). De zaal Spuugh was uitverkocht en de zaal ging weer plat voor ons. Publiek ging uit zijn dak. Verder hebben we gezellig met zijn allen een huisje gehuurd in Vaals voor een gezellig bandweekend. En leuk was het! Al waren we even benauwd toen Stefan (gitaar) bij aankomst zijn hand tussen de deur van de bus kreeg. Gelukkig was het rechts en kon hij wel spelen. Erg veel van de omgeving hebben we vrees ik niet gezien, wel erg veel lol gehad. Duitsland Tour

Nog een leuk nieuwtje is dat we in december op een verzamel cd verschenen in Duitsland met weer een lovende recencie van een optreden van ons in Warschauwer. Ze willen ons erg graag naar Berlijn hebben voor een optreden. We waren gevraagd voor februari, maar dat was financieel niet haalbaar omdat de reiskosten erg duur zijn voor 1 optreden. Dus gaan ze meerdere optredens voor ons regelen. DJ Vogel ontmoet (in Vaals) die voor ons bezig is zodat we dmv een tour in Duitsland beter uit de kosten komen, het wordt al in bladen aangegeven dat we komen in oktober! Onze eerste buitenlands tour is coming up!

Januari 2003

NIEUWE NUMMERS

Nieuwe nummers in aantocht We zijn hard bezig met nieuw materiaal! Allemaal nieuwe nummers zijn in aantocht. Spannend en leuk om met nieuwe muzikanten te werken. Afgelopen jaar (2002) zijn esther (zang), brian (drum) en rogier (bas) ons komen versterken dus dat is aftasten en elkaar leren kennen muzikaal. Rogier (zie foto) gaat met ons verder, eerst viel hij in maar hij zal nu echt de plek van Ted innemen.
We zijn echt weer een band aan het worden, en de inspiratie kan los! En dat gebeurt ook! Na enkele bandwiselingen is er weer wat rust in de tent en gaan we er lekker tegenaan! We hebben weer een aantal feessies geha, o.a. in de Badcuyp en met de package 3 Steps Beyond in de Jera gespeeld, wat gezellig was.