Venus Hill

News 2006

Written on December 31, 2006   By   in News 2006, Nieuws

20 dec 2006

GERARD JOLING EN VENUSHILL

Wat hebben gerard Joling en Venus Hill gemeen? Oplettende vriendin Ayche stuurde de volgende foto uit Parool van 25 november:

28 nov 2006

VENUS HILL MAAKT VEEL VRIENDEN VIA MYSPACE – LEKKER GESPEELD – EN BINNENKORT NIEUW VIDEOMATERIAAL ONLINE!

Venus Hill staat nog maar een paar weken op myspace maar dat gaat goed. Inmiddels zijn we bijna 2000 keer bezocht en is onze muziek ook al enorm veel geluisterd, we krijgen erg veel goeie reacties uit het buitenland met vragen om te komen, dus dat vinden wij natuurlijk super!

zie myspace.com/venushill!!>

We hebben in Argos een heel lekker optreden gehad met Clayborn. We kwamen dan ook onze oude bassist Rogier van Drinkenburg tegen. Clayborn is erg goed en ze rockten lekker! Aanrader om eens te gaan kijken!
zie clayborn.nl!!>>

De DJ draaide na afloop lekkere metal en ‘t was gezellig! We zijn gefimd dus er komt snel meer video materiaal online!

Nog een UPDATE van andere (ex-) HILLERS:
29 december speelt Brian met Bassie (ex-drummer en bassist) met the Polease in de Winston.
BSE Dit is een Police cover band die flink bezig is. Ze speelden o.a. in Clash of the coverbands competitie. zie thepolease.nl!!>>

En Boter ska en eieren met Esther en Kees spelen 15 en 16 dec in LVC en Patronaat. zie b-s-e.nl/!!>> !

Wij zijn ondertussen zelf hard meer nummers aan het instuderen zodat we snel veel en vette toegiften kunnen geven!! En nieuw materiaal komt eraan. YEZZZ!!! Tot snel!! VH

24 okt 2006

TROMBONIST ONNO STOPT ERMEE!

Onno stopt bij Venus Hill. Hij kan nog wel invallen bij optredens maar heeft teveel bands en een te drukke baan om alles te blijven doen en elke week mee te repeteren, helaas…

We vinden dit erg jammer en niet alleen omdat trombonisten erg schaars zijn maar ook zullen we hem zowel als persoon als muzikant missen.
In het nummer “keep my head high” zullen we aan hem blijven denken als zijn arrangement gespeeld wordt en voorlopig zal hij als hij kan nog invallen, en daar zijn we erg blij mee.

Natuurlijk wensen we hem veel succes in de muziek en elders! En jullie zien hem in elk geval nog op ons podium in Argos!

20 okt 2006

VENUS HILL EINDELIJK OP MYSPACE.COM/VENUSHILL & FOTO’S ZOMAARPOP ONLINE!

Venus Hill staat eindelijk op myspace! We werden vaak benaderd dat er iemand anders onder de naam Venus Hill zich had geregisteerd op Myspace. En we baalden dat myspace.com/venushill net voor onze neus al vergeven was. Maar soms is geduld een schone zaak want na een paar mails en wachten kwam de naam toch vrij voor ons!

Dus we zijn sinds deze week dan ook te vinden op myspace.com! We zijn hard aan het werk om op deze pagina een leuk overzicht te geven van onze muziek foto’s en video’s etc. Dus neem eens een kijkje! We krijgen al veel leuke reacties van te gekke bands!

zie myspace.com/venushill!!>>

We hebben het verder weer erg naar onze zin gehad en hebben opgetreden in Tetterode, heerlijk eten, en lekker gespeeld. Zaal ging lekker los. De volgende dag op naar Limburg om op ZP te spelen. Dit is een erg leuk festival met toffe mensen!

Enkele foto’s staan al online, zie de foto’s!!>>
Deze hebben we van hun site geplukt: www.zomaarop.nl / www.watjang.nl

Volgende optreden is 18 november in de Weere in Argos. Meer nieuws daarover binnenkort!

10 okt 2006

SPITS IS ERAF! – DIT WEEKEND OPTREDEN 25 JAAR TETTERODE EN ZOMAARPOP!

We hebben het enorm naar onze zin gehad afgelopen weekend, heerlijk weer optreden met nu gedeeltelijik nieuwe bezetting! We speelden met de Hardheid dus het was erg gezellig! Super! Het beviel ons goed! Smaakt weer naar meer en volgend weekend hebben we twee gigs dus dat komt goed uit!

Zaterdag spelen we op het 25 jarige bestaan van Tetterode.
Ingang: bilderdijkstraat 165 b, te amsterdam

Programma zaterdag:
14.00: opening -> Aschenbach & Hofland galleries
15.00: debat -> D4net
15.00-22.00: champagnebar-> Schip
17.00-22.00: open podium -> Bedrijvenhal
17.00-22.00: weens kofiehuis + maaltijd -> Theater
22.00-3.00 uur: benefiet feest voor de vrije ruimte-> Trut met live muziek: Prima Deluxe & Venus Hill & dj’s!

Entree 5 euro kaartjes benefiet feest in de voorverkoop verkrijgbaar bij het open podium op zaterdag 14 oktober
Wordt hoogstwaarschijnlijk snel uitverkocht.

Venus Hill speelt zondag op Zomaarpop in Oirlo te limburg! Programma zondag:
17:00 – 17:45 Curfew
18:30 – 19:15 Liftid
20:00 – 21:00 Venus Hill
21:45 – 22:45 The Opposites
23:30 – 00:30 Los Tontos

1 sept 2006

WELKOM SARINA – NIEUWSTE LEAD ZANGERES!

We liepen in het oerwoud en we zagen een dame in het water liggen.

Ze kwam eruit en eenmaal opgedroogd keek ze nog wat dromerig voor zich uit.

Ze deed haar mond open en er kwam een prachtig geluid uit.

Ze was nog wat verwilderd maar was toe aan een nieuw begin in haar leven. En wel een nieuw leven met meer muziek.
Ja en toen viel alles op zijn plek. We hebben haar maar meegenomen want dat konden we toch niet laten liggen.

Ze heeft het oerwoud dan ook gedag gezegd en woont inmiddels in Nederland en zingt de sterren van onze hemel.

Ze is erg muzikaal en we zijn dan ook heel blij met haar als nieuwste en laatste Hiller. Ze oefent inmiddels al enkele weken met ons en het gaat als een speer.

WELKOM SARINA!!
Sarina brengt een hele positieve frisse vibe met zich mee en het voelt alsof we de chemie gevonden hebben waar we naar zochten. Het is heerlijk om samen te zingen en de band voelt in totaliteit heel goed. We zijn lekker aan het werk om de puntjes op de i te zetten, vooral door met heel veel plezier hard te werken. In afgelopen hete zomer hebben we heel wat uurtjes in de oefenruimte doorgebracht! Maar daardoor zijn wij er praktisch helemaal klaar voor. In oktober starten we weer met optreden!

We hebben een aantal leuke shows voor de boeg in oktober! Manifesto in Hoorn met de Hardheid, altijd leuk natuurlijk! Dan op het 25 jarige bestaan van Tetterode en we spelen op het festival Zomaarpop in Limburg!

25 aug 2006

INSPIRATIE UIT JAMAICA!!

Wow, we zijn terug uit Jamaica en hebben enorme inspiratie opgedaan. We hebben een overload aan muziek gezien op Sunsplash in Priory, Jamaica. In totaal meer dan 100 artiesten. Van Dance Hall tot heel veel Reggae en natuurlijk heerlijke Oude Ska.

Wat we niet wisten is dat Sunsplash Sunspash heet omdat het doorgaat tot de zon weer opkomt ‘s ochtends en dan nog doorgaat. Dus 4 nachten vanaf 7 a 8 uur savonds tot 8 uur sochtends non-stop muziek. International night was zelfs pas rond tien uur in de ochtend afgelopen. Dan dan sta je in de brandende zon nog bands te kijken inmiddels weer aan de koffie.
Naast Sunsplash speelde Burning Spear ook nog in St. Ann, ‘t concert duurde maar liefts 3 uur.

Het was overweldigend en we genieten nog na. Elke dag hoorden we wel muziek. En als we niet op het festival waren kwam er wel ergens oude ska uit een cafe knallen of er stonden er grote boxen op het strand. Op de radio was elke dag goeie muziek.

De armoede is wel schrijnend om te zien. Heel hard en confronterend. Het was dan ook heel indrukwekkend om de roots te zien waar de muziek vandaan komt waar wij inspiratie uit halen. We hebben in elk geval ook weer heel veel nieuwe muzikale inspiratie opgedaan!

En het is ook heerlijk om terug te zijn en zelf weer muziek te maken. Venus Hill zit lekker in zijn vel en het gaat te gek. We zijn erg blij met onze Nico en Joris. Erg lekker om ze in ons midden te hebben. En we gaan eindelijk onze nieuwste aanwinst voorstellen, zoals beloofd. In het volgende nieuwsbericht!

12 juli 2006

REGGAE SUNSPLASH IS BACK !!

Na 9 jaar wordt het legendarische Reggae Sunsplash weer gehouden op Jamaica. Enkele bandleden van Venus Hill zullen hierbij zijn! www.reggaesunsplashja.com

3 juli 2006

SYLVIA EN FABRIZIO VLIEGEN UIT! – WELKOM JORIS EN NICO!!

We hebben inmiddels een lekker team dat ervoor gaat! Na alle veranderingen van het afgelopen jaar was het ook wel erg mooi geweest als we in een keer pats boem klaar waren geweest. Je merkt na een paar maanden toch wie ervoor gaan en 8 van de 11 gaan ervoor en hebben de smaak te pakken! Maar we gaan zoals genoemd nog een paar veranderingen krijgen de komende tijd!
We hebben kennisgemaakt met nieuwe mogelijke vaste drummers, en hebben er meteen een gevonden in Joris!! (zie foto rechts). Daar zijn we erg verheugd over! Bij de auditie speelde hij alle cd’s mee en het klikte en we zijn onze zoektocht direct gestaakt. WELKOM JORIS!

Fabrizio zal ons na een half jaar spelen als vaste bassist verlaten. Goeie bassist, maar muzikaal wil hij toch een andere weg inslaan en hij heeft een te gekke nieuwe baan om aan te beginnen! Wij wensen hem dan ook heel veel succes!
We zijn op zoek gegaan naar een nieuwe vaste bassist en hebben deze via Kees (sax) gevonden in Nico (foto links)! Hij heeft een lekkere feel en is o.a. ex-Bse-er, de wereld is klein 😉 WELKOM NICO! We hebben enorme zin om met beide aan de slag te gaan en daar zijn we mee bezig en we zijn alweer met nieuw materiaal bezig.

We zouden over een tijdje op zoek gaan naar een nieuwe zangeres. SYLVIA (foto rechts) gaat er mee stoppen na al die jaren. Dat was even flink schrikken want we zijn ooit samen de band begonnen in 1997, maar helaas kan ze de band er niet meer bij hebben op het moment en heeft ze besloten dat ze moet stoppen. Sylvia en ook Lalaine willen wel optreden de komende tijd en dat zal mogelijk ook gebeuren. Syl zal nog een keertje afscheid nemen. En Lalaine is plotseling weer in Nederland komen wonen, na jaren in Jakarta te hebben gewoond! Was Amsterdam haar woonplaats geworden dan had ze voor vast terug willen komen, maar Leiden wordt haar woonplek.. Invallen ziet ze in elk geval zeker zitten! Ze heeft afgelopen optreden in Ruigoord een nummer meegezongen! Leuk!

Maar het gaat snel, want ondertussen heeft zich ook alweer een nieuwe gegadigde aangediend voor zang! Meer nieuws hierover volgt snel!

Ons nieuwe team begint goeie, lekkere en vaste vormen aan te nemen, de blazerssectie groeit met de week en daar zijn we zelf fan van, nieuw materiaal borrelt en we hebben er enorme zin in om met dit team de podia op te gaan!!

De eerste foto’s van Lentepop staan online! Deze foto’s zijn gemaakt door Astrid Sluijter

zie de foto’s!!>>

1 juni 2006

TE GEKKE GIGS EN ZATERDAG 3 JUNI VURIGE TONGEN IN RUIGOORD !

We hebben het erg naar onze zin deze week en beginnen de smaak te pakken te krijgen. Afgelopen zaterdag speelden we op Lentepop en het publiek ging uit zijn dak, erg leuk om daar te spelen, goeie sfeer en het dak ging eraf! Ook andere leuke bands gezien. De foto’s komen binnenkort online!

Gisteren in de Winston gespeeld, was erg gezellig en leuk om alle bekenden weer te zien. Blijft proppen op het podium met elf man, maar we hebben ons weer erg vermaakt!
Ook bij de band ervoor Sonic Boom en op de plaatjes van DJ L-ende.

Aanstaande zaterdag spelen we in Ruigoord. Zaterdag begint namelijk het driedaagse Poëzie en muziekfestival “Vurige Tongen” ( 3, 4, 5 juni 2006) – Beat Poetry toen en nu

Programma zaterdag:
festivalterrein open 12.00 en aanvang 17.00 met opening fototentoonstelling Jeanne Driessen
19.30 Diner Poetique
21.00 OMFO met Fay Lovsky (elektronische balkan folk)
23.00 Venus Hill (ska)
D.J PolyEsta

16 mei 2006

WINSTON 31 MEI MET SONIC BOOM SIX (UK) EN DJ L-ENDE + EXTRA FEESTVREUGDE!

Woensdag 31 mei spelen we als vanouds weer in de Winston. Met ons speelt de Engelse band uit Manchester
Sonic Boom Six (foto) (punk hiphop reggae). www.sonicboomsix.co.uk

Wij begonnen ooit in de winston met voor het eerst een complete bezetting in 1998. Inmiddels is er een boel veranderd. We hebben enorm veel leuke avonturen meegemaakt de afgelopen jaren, en van mega grote festivals tot gezellige JC’s gespeeld, op tour geweest en elke keer met als doel een feestje neer te zetten. We hebben bandwisselingen gehad en maken grote veranderingen mee de afgelopen maanden. Inmiddels hebben we een lekker team wat ervoor wil gaan, wel zullen er nog een aantal veranderingen komen de komende tijd, meer nieuws volgt daarover snel!

EXTRA FEESTVREUGDE!
Leuke bijkomstigheid is dat Karen (onze toetseniste) en Kees (saxofoon) op 31 mei getrouwd zijn 4 jaar geleden! Dus extra feest! Ook is Hidde jarig om 00.00 voor degenen die hem kennen!

Zaal open 21.00 – Sonic Boom Six 21.30
Venus Hill 22.30 a 22.45
– 03.00 DJ L-Lende (Melkweg)

11 mei 2006

LENTEPOP – BRIAN VALT IN KOMENDE GIGS!

Lentepop in Gouda aanstaande 27 Mei – Venus Hill headliner

Op Lentepop zullen diverse bands uit de Goudse regio en daarbuiten optreden. Ze hebben deze editie gekozen voor een prettige mix van ska, pop, metal, rock, punk en reggea.
Aan ons zullen voorafgaan Cirkle J, Je moeder (en tot onze grote verbazing is dat niet de band “Je moeder” waar Rogier Drinkenburg en Sander van Gelswijck alias Dr. Snol al jaren in spelen (!?!). Dit zijn onze ex-bassist en de geluidsman die onze laatste nummers voor de split cd heeft verzorgt qua geluid en de single uitgemixt heeft). We dachten ze tegen te gaan komen maar het blijkt een andere band te zijn met dezelfde naam?… Verder The Untuned, Devastatin’ FX, TenK, Han-S-olo Show. Rond middernacht bestijgen we het podium!

We waren happy met onze oude (eerste) drummer Robin ( 1997 – 2002 en afgelopen half jaar). Hij Kwam een half jaar geleden invallen tot we een nieuwe drummer hadden en vond het zo leuk dat hij koos te blijven. We zijn de kennismaking met allerlei drummers gestaakt en gingen aan de slag. Helaas voor ons blijkt Robin voor zijn werk Filmenco plotseling veel naar het buitenland te kunnen op het moment. Hij zit dan ook in Uganda de komende optredens, en kan zijn werk en Venus Hill niet meer combineren. We gaan de kennismaking met de drummers dus weer hervatten en pakken de draad weer op.

Brian komt invallen! Een geluk bij een ongeluk is dat de komende optredens Brian onze tweede drummer (foto) met ons zal spelen, beginnende op Lentepop! Brian was tot voor kort en in totaal bijna 4 jaar onze drummer van begin 2002 tot eind 2005 en heeft aangeboden in te vallen waar hij kan dus jullie zullen hem achter het drumstel te zien en horen krijgen de komende gigs!!

3 mei 2006

WORTEL EN KONINGINNEDAG OVERLEEFD !

Het waren weer leuke weekenden in april. Er was veel te feesten de afgelopen maand. We hebben zelf ook een erg te gek optreden gehad in het Belgische Wortel, in de tent genaamd ‘t Slot. Leuk publiek en leuke tent!
Een aanrader, ook een leuke DJ die tot laat leuke plaatjes draaide. Gevolg –> laat thuis met een kater van hier tot Tokyo, maar wel een hele goeie avond gehad!
slot

zie de foto’s!!>>

Deze maand hebben we 3 optredens voor de boeg. Lentepop in Gouda, Winston in Amsterdam en Ruigoord staan weer op het programma!

Meer info volgt snel!

22 maart 2006

CLIP PARADOX ONLINE!

We hebben de clip van Paradox online! Opgenomen in de melkweg op de Kunstschooldag! Deze clip is gefimd door door Robin met zijn bedrijf Filmenco!

zie de video!!>>

20 maart 2006

DE FOTO’S EN NIEUW VIDEO MATERIAAL ONLINE UIT DE KADE!

Zondag 12 maart was er een manifestatie en een benifiet voor het behoud van de Groote Weiver.
Het was erg gezellig en er speelden te gekke bands. o.a. gezien: Solid Rocket Boosters, Nas Drovje en de Beatlex waren te gek. We hebben niet alles kunnen zien, en zijn door de enorme honger vroegtijdig afgetaaid naar Amsterdam. Natuurlijk hopen wij dat door deze actie de Weiver meer mogelijkheid heeft om te blijven bestaan!

zie de foto’s!!>> gemaakt door Mariska van www.gigpics.nl
En Anita heeft met haar foto camera 1 nummer opgenomen, die staat ook online!

zie de video!!>>

21 februari 2006

12 MAART FESTIVAL IN DE KADE TER BEHOUD VAN DE GROOTE WEIVER

Zaterdag 11 maart en zondag 12 maart is er een manifestatie en een benifiet voor het behoud van de Groote Weiver.

Gezien wij altijd erg gastvrij door ze behandeld zijn en er altijd graag spelen doen wij hier van harte mee aan mee.

Op zondag 12 maart is er een festival in de Kade in Zaandam vanaf 15.00. Er komen leuke bands! o.a.:

Solid Rocket Boosters
Pandaland
Uit de Sloot
Velantropa
Venus Hill
Kalio Gayo
Dependent
Nas Drovje
Beatlex
Laboratory Sickness
De KIft
The Shining
Upsessions
The Ex
De Hardheid

Kom kijken!

Solid Rockter Boosters openen het festival om 15.00 (Aanrader!)
Venus Hill speelt 17.00
en de feestvreugde zal tot rond 00.00 doorgaan

16 februari 2006

HET GAAT LEKKERRR

Elke week komen er weer meer nummers bij en ook aan nieuw materiaal wordt gewerkt, teksten van Bibi en muziek van Fabrizio. Ook zijn er leuke optredens op komst, daarover meer in de agenda binnenkort!
We zijn er zeker helemaal aan toe om het podium te bestijgen! In elk geval gaan we in Belgie spelen en er zijn een boel meer optredens op komst de komende maanden.

En er staan weer nieuwe foto’s online
Foto’s gemaakt door onze vriend David Kunzel

zie meer foto’s!!>>

ooh nog een leuk nieuwtje is dat Esther de ska nog niet helemaal gedag heeft gezegd! Ze rockt tegenwoordig flink en we komen haar regelmatig in onze oefenruimte tegen, en ze heeft ook ingevallen bij Boter Ska en Eieren!

28 Januari 2006

EERSTE OPTREDEN MET NIEUWE BANDLEDEN!

Onze eerste optreden in nieuwe bezetting heeft plaatsgevonden in Aalsmeer in de N201, en het was een enorm gezellige avond voor ons!
De Bouncers hebben erg lekker gespeeld. Ook wij hebben het heel erg naar onze zin gehad en het smaakt meteen naar meer! Foto: Bibi

De eerste stappen zijn gezet! De vibe zit er goed in en we gaan er tegenaan dit jaar!

Foto: Karen Fabrizio & Kees

We hebben heel veel lol gehad en het is duidelijk dat we een enorm leuk elftal hebben, een elftal dat er voor wil gaan en er zin in heeft feestjes te gaan bouwen!

zie meer foto’s!!>>

Foto’s die we tot nu toe hebben zijn van Gigpics.nl gemaakt door Erik en Mariska!!
Gigpics.nl

Foto: Kees Patrick Martje en Onno